Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klä av dig, och finn ro

Annons

De 25 akvarellerna och teckningarna handlar mycket om andlighet och tro. Kyrkan i samtiden har Gunnel Arlock kallat sin utställning.

I uttrycksfulla tuschteckningar och mjuka akvareller berättar konstnären om dopet, nattvarden och korset.

Olika bilder av det andliga livet blandas med några skulpturer av skor, väskor och hattar. Som att klä av sig, komma till ro och fundera.

Gunnel Arlock gör det med sin bakgrund som psykolog, psykoterapeut och konstnär. Hon säker debatt och dialoag kring konst, psykologi och samhällsfrågor.

I aktuella projekt Gunnel Arlock arbetar med berör hon konst och kultur och hur dessa påverkar människors välbefinnande. Gunnel Arlock ställer också frågor kring tidsbegreppet och att tappa tid, medveten tid och medvetenheten kring tiden.

Gunnel Arlock går för närvarande Svenska yrkesskolan för bildkonst i Finland och hon har även gått Sunderby folkhögskola, Folkhögskolan på Öland och hon har också läst konsthistoria vid Lunds universitet.

Hennes bilder har visats på flera platser i södra Sverige och i norra Sverige, Konstens hus i Luleå. Vadstena slott, Landskrona konsthall till exempel. Turen har kommit till Rättvik. Här finns chans att se utställningen fram till 18 mars.

KATARINA CHAM

Mer läsning

Annons