Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kaj vann Big Mountain Pro

/

Annons

–Jag är jätteglad, trött och lycklig, sa Kaj efter segern.

Kaj gjorde tre felfria åk, han tvekade aldrig i något moment och spikade varje linje perfekt, alla stora hopp utför bergen gjorde han perfekt, enligt omdömet efter tävlingen.

Åkarna själva röstade på sina medtävlare. Varje åk filmades och granskades efteråt. Tävlingen har inga domare och det är första gången Kaj är inbjuden till tävlingen som körs under tio dagar och startade den första mars i Laax Schweiz.

I tävlingen deltog åtta snowboardåkare och åtta freerideåkare.

–Det har varit tio fantastiska dagar med otrolig skidåkning. Vi har kört tre åk ett av dem med start på 3200 meter höjd med utsikt över Mont Blance massivet, helt fantastiskt. En mäktig känsla att kasta sig ut för berget därifrån,säger Kaj.

Åkarna flögs upp till topparna med helikopter.

I lördags utsågs vinnarna och de firades i Innsbruck. Fransmannen Xavier de al Rue vann snowboardsklassen, han vann också Best Overall Impression och blev därmed totalsegrare i tävlingen.

Den andre svenske freerideåkaren i Big Mountain Pro var Sverre Liljequist kom på fjärde plats. Detta efter ett fall i ett av åken.

–Det har varit en härlig, laid-back atmosfär och jättekul att vara ute och åka med de här kompisarna. Det har varit en ära för mig, berättade Kaj efter tävlingen.

Att vinna skiddelen av Big Mountain Pro, första året han deltog var jättekul och fin present på Kajs födelsedag 10 mars. Kaj blev totalt tvåa i tävlingen och hoppas få delta även nästa år.

Snowboard:

1. Xavier de le Rue (FRA) EUR 10,000

2. Jeremy Jones (USA) EUR 6,000

3. Cyril Neri (SUI) EUR 4,000

Ski:

1. Kaj Zackrisson (SWE) EUR 10,000

2. Cody Townsend (USA) EUR 6,000

3. Seb Michaud (FRA) EUR 4,000

Best Overall Impression:

1. Xavier de le Rue (FRA)

Mer läsning

Annons