Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jaktmässa och älghundsutställning

Annons

I augusti är det premiär för den första jaktmässan i Rättvik. Då kommer utställarna och besökare från hela Sverige för att få sina jakttroféer bedömda och träffa branschens guru vad gäller att locka fram djur med olika läten.

-Det ska bli väldigt roligt med mässan som blev en naturlig utveckling av älghundsutställningen vi har här i Rättvik. Minst 600 hundar och deras hussar och mattar deltar under utställningen här i Rättvik. Under jaktmässarna kan deltagarna även se mässan mede olika utställare, delta i aktiviteter och lyssna på föreläsningar, berättar Magnus Johansson, parkchef.

Bland jaktvapen, kläder och utrustning kommer även mat att presenteras, jägare kan få sina troféer bedömda och en av landets främste djurlätesguru kommer till parken för att lära jägarna mer om lockläten och lockljud.

Intresset är redan stort för mässan som är ett samarrangemang mellan Rättviksparken, Dalarnas Älghundsklubb och Mate Event.

-För oss är det premiär för en mässa av et här slaget och i landet som helhet finns få renodlade jaktmässor, därför tycker vi det är roligt att vi får arrangera Siljan Game Fair, säger Magnus Johansson.

KATARINA CHAM

Mer läsning

Annons