Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han söker sin mamma i tv

/

Bandyspelöaren Viktor Robertsson från Rättvik åkte till Vietnam för att leta efter sin biologiska familj. I morgon sänds Viktors sökande i programmet "Spårlöst" i kanal 7.

Annons

Hur kom det sig att du sökte till "Spårlöst"?

– Jag har alltid funderat på mina rötter och mitt ursprung. Jag började tänka på det när jag var ungefär tolv år. Då hade jag en känsla av att jag inte såg ut som andra barn. Jag har aldrig kunnat relatera till när andra berättar om att de liknar sina släktingar, jag har alltid velat vara lik någon. Jag har aldrig trivts med att vara adopterad. Men det har absolut ingenting med min familj och liv hemma att göra, det är mina känslor bara. Det gjorde mig lite osäker på mig själv. Så jag skickade in en blankett till programmet och blev uttagen.

Hur kändes det när du fick reda på att du skulle åka?

– Direkt när jag fick samtalet blev jag chockad. Jag trodde aldrig att det skulle hända, men jag var säker på att jag ville göra det. Det jag var mest rädd för var att vi skulle hitta någon, men att den inte skulle kunna släppa in mig i sitt liv.

Hur var det att befinna sig i Vietnam?

– Jättehäftigt. Jag kände mig hemma, det kände jag direkt när vi var ute och gick omkring. Det var en naturlig känsla, som om jag var hemma. Jag trodde att alla skulle se att jag inte var därifrån, men alla började prata med mig på vietnamesiska.

Ni hittade tillslut din biologiska mamma. Vad kände du då?

– Precis i ögonblicket som jag träffade henne så kom tårarna. Sen vart det bara ett lugn i kroppen. Jag blev alldeles avslappnad, helt lugn i kroppen och i tankarna. Min biologiska mamma reagerade på samma sätt. Hon kunde ingen engelska och jag kunde ingen vietnamesiska så vi kunde inte kommunicera. Det var så mycket jag ville säga, så det var jobbigt. Men vi behövde inte säga så mycket heller. Närvaron räknandes allra mest.

Var du lik henne?

– Jag kände igen kindpartiet och axlarna. Jag tänkte "Åh hon är lik mig!". Det är så konstigt, under 20 år har jag aldrig träffat någon som jag är lik förens nu.

Fotnot. "Spårlöst" sänds i morgonkväll klockan 21:00 i kanal 7.

Mer läsning

Annons