Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hällregn stoppade inte entusiaster

/

Annons

Sedan sekelskiftet har Classic Car Week, CCW, och Dalarnas Automobilklubb, DAK, arrangerat Gärdsjö Grand Prix i Rättviksbygden. Innan dess arrangerades mopedrallyt under annat namn i Borlänge under två år.

– Det flyttades hit för att vi var villiga att arrangera - och för att vi hade fina småvägar för mopedåkning. Nu börjar vi få slut på unika vägdragningar. Därför har tanken på Siljansnäs kommit upp. Göran Rehner från DAK bor där och är villig att arrangera mopedrallyt, säger Johan Matz.

Än är dock saken inte avgjord.

– Redan nu är det många deltagare som protesterat. Vi får se hur det blir. Vanans makt kan vara större, säger Johan Matz.

Årets fem mil långa upplaga kördes i regn. Målgången fick flyttas från Torget till Knektplatsen på grund av vädret. Orsaken var att kocken Kuprik, som ansvarade för målgångslunchen, inte fick igång sina gasolbrännare i de starka vindarna utomhus på Torget. Flytten till Lottornas inomhusmatsal vid marknadsplatsen var dock uppskattad av deltagarna.

– Det var i stort sett bara under start och vid prisutdelningen som det var nederbördsuppehåll. Trots det var humöret på topp. Mopederna höll bra. Endast en ringde på vår servicetelefon för hjälp, men det löste sig också. I Tina blev det riktigt blött på en sträcka. Byborna gick man ur huset för att tippa på mopedisterna. Ingen ramlade dock i det hala och leriga väglaget, säger Matz.

Totalt deltog 236 ekipage i Gärdsjö Grand Prix.

– Det kom ungefär lika många som i fjol. Jag och Märta (Kallur) är nöjda över hur bra det ändå blev. Alla har varit glada och trevliga. Det är också det som gjort att vi ställt upp för detta evenemang, säger Johan Matz.

Resultat:
Gärdsjö Grand Prix 2007

Bästa resultat i frågetävlingen: 1, Per Andersson, Nusnäs. 2, Björn Guström, Rättvik. 3, Thomas Hjalmarsson, Orsa Veteranmopedklubb.

Hederspriset för finaste originalmoped vanns av Anders Lindgren på sin OK Special

Kämpapriset vanns av tvillingarna Erik och Anders Alge, Stockholm.

Sistaplatsen och utmärkelsen ”Sistdekalen” erövrades av Rune Sjöstrand, Falun.

Mer läsning

Annons