Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Folkfest på Go-Cartbanan

/
  • Däckbyte. Gummit slits fort, säger Johanna Jovér, Södertälje.
  • Hans Dahl, Ronnie Carlsson, Carl-Johan Goth, Bengt Karlsson, Markus Josefsson, Carl-Johan Bergman och Anders Staffas börjar blogga om fotboll här på dt.se på fredagen. Foto: Esbjörn Johansson.
  • Unga förare. I Microklassen ställde de yngsta förarna upp.

Annons

Rättviks Go-Cartbana har legat på sin plats sedan i mitten på 70-talet, men det är inte förrän på senare år sporten har blivit riktigt etablerad.

- Det var 2002 som vi förlängde banan, och därmed har vi norra Europas längsta bana, säger Wahlstrand. Nästa år ska vi få hit SM, om det går som planerat, säger han.

Banan mäter 1240 meter och öppnas på måndag för allmänheten.

- Vi har redan fått en hel del bokningar, men vi har som regel att öppna när skolorna stänger, menar Wahlstrand.

I dag (läs lördag) har människor från hela Sverige kommit för att se sina barn och släktingar köra, och loppen sker med ett antal olika klasser, kval och heat. Skogen som vätter mot banan är full med husbilar och husvagnar.

- Det är 94 startande, två klasser i dag och två klasser i morgon. Man kan lugnt säga att det är en folkfest, säger Wahlstrand.

Hettan är tryckande medan bilarna surrar varv efter varv, medan Kuprik stod för maten i tältet.

- Det blir lite svettigt med gassande sol och när man har motorn alldeles bredvid sig, säger 14-åriga Johanna Jovér från Södertälje som är med och tävlar.

Nästa tävling på Rättviks Go-Cartbana sker den 25 augusti.

Mer läsning

Annons