Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Fel med taxiupphandling inför turistsäsongen"

/
  • Gapar tom. Veckor efter nedläggningen blev taxistationen utsatt för skadegörelse.  Foto: Christian Larsen

Annons

Igår kunde du läsa om svarttaxiverksamheten som vuxit sig starkare efter nedläggningen av ortens taxistation och efter kommunens upphandlingen av en ny taxiverksamhet i Rättvik.

- Jag tror inte det här är unikt, och jag tror inte det är första gången det händer under Classic Car Week heller, säger Östlund.

Efter kritiken, att man lovat från kommunens sida att det ska bli bättre, svarar han att det kommer bli bättre i framtiden.

- Jag tror det var fel att upphandlingen skulle ske mitt i brinnande turistsäsong. Hade upphandlingen skett i september till exempel hade nog ingen ropat lika högt, fortsätter Östlund.

Han säger samtidigt att det kommer bli bättre och att det är en förändring under utveckling.

- Så snart beställningscentralerna dockas så får man givetvis tillgång till fler bilar. Men det är klart att det kommer att ta tid för det här att sätta sig, säger Östlund.

På frågan varför Michael Stenhols, vid före detta Taxi Rättvik, påskyndades ut ur taxilokalen säger han att det vore lyckat om de kunde flyttat ut i samband med nedläggningen. Han medger samtidigt att det bästa vore om Michael Stenhols vore kvar, men säger att en upphandling är en upphandling.

Rolf Synnermo, vid polisen i Rättvik, säger att en svarttaxiverksamhet är väldigt svår att bevisa.

- Det är så klart en prioriteringsfråga. Det är väldigt svårt att säga hur de får tag på kunder, men hittills har det inte varit något problem och samtidigt är det svårt att bevisa. Det är ju inte olagligt att skjutsa sina kompisar, säger Synnermo.

Mer läsning

Annons