Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fart och chokladunder Skridskons dag

/
  • Förväntansfulla sätter Elin Danielsson, till vänster, och Jonna Bäcksholm på sig långfärdsskridskor för en tur i Rättviks Arena.
  • Elin och Jonna är noga med säkerheten och bär självfallet hjälm.

– Det bästa med skridskoåkning är farten – och chokladen.
Nioåriga Jonna Bäcksholm och tioåriga Elin Danielsson, båda från Borlänge, var bestämda när de kom till Skridskons dag i Rättviks Arena.

Annons

Syftet med arrangemanget var att öka intresset för skridskoåkning, bandy och naturligtvis även för Rättviks Arena.

Skridskodagen, arrangerad av IFK Rättvik och Dala Active Skaters, samlade skridskoentusiaster i alla åldrar, faktiskt från två månader upp till 80 plus.

– Vi fick ut budskapet att arenan går att använda för mycket mer än bandy och "väckte" många som tidigare hållit på med skridskoåkning, säger Jahn Östberg, engagerad i IFK Rättvik och ledamot av i Dalarnas bandyförbunds styrelse.

Arenan är från vecka 46 till vecka 9 öppen dagligen mellan klockan nio och 15 för allmänhetens åkning, förutsatt att det inte är några andra arrangemang.

Den här dagen var det allmänhetens åkning för hela slanten. Daniels Sven Olsson intervjuade tidigare skridskovärldsstjärnorna Hasse Börjes och Jan Junell.

Och arrangörerna lånade ut skridskor, instruerade och "tävlade" med besökarna.

– En fantastiskt fin arena även för försäsongsträning. På höstarna, innan det finns lämpliga och tillräckligt starka naturisar, brukar vi åka i hallen i Sandviken, men det här är ju ett utmärkt alternativ, tyckte långfärdsskridskoentusiasten Lars Bäcksholm, Dala Active Skaters.

Hans dotter Jonna och hennes kamrat Elin Danielsson var också imponerade av hallen.

Jonna har tidigare sysslat med bland annat konståkning, men tycker att det är jätteroligt med den fart och den frihet som långfärdsskridskoåkning erbjuder.

– Men det är viktigt att ha hjälm – för säkerhetens skull, förklarade Elin.

– Det är viktigt med choklad – då kommer piggheten tillbaka, tillade Jonna.

När de avslutade åkningen var de lagom trötta och mycket nöjda.

Men de längtar redan efter nästa tur.

Och efter nästa bit.

Mer läsning

Annons