Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett tack till Rättviksborna

/
  • Ett gott, gemensamt avslut på året är viktigt och ett fyrverkeri är ett bra sätt att tacka Rättviksborna och önska alla ett gott nytt år, anser centrumutvecklare Lena Glad.
  • Ståtligt och pampigt var nyårsfyrverkeriet i Rättvik.
  • Eje Berglund ansvarade för fyrverkeriet som sågs av flera hundra personer.

Köpmännen, Bo i Rättvik och krögarna i Rättvik arrangerade nyårsfyrverkeriet på nyårsaftonen som ett tack till Rättviksbornas engagemang 2011.

Annons

Centrumutvecklare Lena Glad uppskattade att cirka 2000 personer samlats utmed stranden för att se fyrverkeriet.

- Det är fint att få ett gemensamt slut på det här vackra sättet, sa hon.

Från Stiftsgården, kyrkudden, stranden och Långbryggan och vid båthamnen samlades människor för att se Eje Berglunds fyrverkeri.

- Det var mycket folk, minst lika många som förra året och då uppskattade vi att det var omkring 2000 personer. Förra året började Bo i Rättvik, köpmännen och krögarna med nyårsfyrverkeri. I samband med att vi fick ett isberg vid Långbryggan ville boendeanläggningarna, köpmännen och restauranger och krögare ha aktiviteter vid berget. Tanken på ett fyrverkeri vid isberget blev också verklighet, säger Lena Glad.

- I år har vi inget isberg, än, så fyrverkeriet avfyrades på Helsingland. Jag tror många såg det från Lerdal och köerna ringlade långa till båthamnen.

Att fåt ett gott slut och ett gemensamt avslut är syftet med fyrverkeriet som ägde rum klockan 17.00 vilket Lena Glad tycker är en perfekt tid.

- Tiden är mycket bra och den ändrar vi inte för vi fortsätter med nyårsfyrverkeri även nästa år. Vi hoppas nu på ett bra år med god utveckling för Rättviks vidkommande, säger Lena.

Mer läsning

Annons