Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Esteter i Mattisborgen

/

Annons

Årskurs två på estetlinjen på Rättviks gymnasium sätter idag, och imorgon, upp en musikteater efter Astrid Lindgrens Ronja Rövardotter.

- Vi håller på med ett projekt som heter "sceniskt musikprojekt", och då valde vi att sätta upp Ronja Rövardotter, säger producenten Marina Kallur.

Det är tvåorna på linjen som är de som håller i hela föreställningen och sedan är årskurs ett med och spelar musik. Ända sedan i fredags har eleverna repeterat, gjort musik och skrivit manus i Rotundan på Rättviksparken.

- Idéerna var många vad vi skulle göra en musikal av, men alla kan repliken i Ronja Rövardotter. Och så är det ju så klart en vacker saga, säger Marina.

De har fått låna rekvisita från Dalateatern och Kulturpalatset, men de flesta har egna kläder eftersom medeltiden är ett stort intresse för de flesta av dem.

- Upplägget är som så att vi har bara tagit med nyckelscenerna ur filmen. Till exempel när Ronja fastnar med skidan, och när Mattis och Borka slåss om hövdingstiteln. Vi tar med de scenerna man kommer ihåg mest, säger Marina.

"Ronja, Birk och Friheten" visas ikväll och i morgon torsdag klockan 19 på Rotundan på Rättviksparken.

Mer läsning

Annons