Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De spelar in egen skiva

/
  • Tålamod. Ibland missar man strängen och då är det bara att spela om.  Foto: Christian Larsen
  • Yngst i bandet. Jonas Dyrsmeds, 11 år, har spelat trummor i två år.  Foto: Christian Larsen

Annons

Killarna har spelat ihop under läsåret som gått. Efter skoltid har de repat tillsammans under ledning av Rockskolan i Rättvik. Resultatet blir en demo med två låtar. Rockskolan fanns till för tre år sedan, men har återuppstått idag tack vare musikläraren Mikael Svedlund.

- Det var nog så att de ville göra något för gitarrister, bassister och trummisar. Det är väl att jämföra med Lilla Spelmanslaget ungefär, säger Mathias.

Låtarna de spelade in i dag var Rocking in the Free World av Neil Young och Judas Priests Living after Midnight. Bandet har inget namn än så länge men det är Gustaf Björ som sjunger, Jonas Dyrsmeds spelar trummor, Mathias Gesar och Andreas Abrahamsson på både gitarr och bas.

Utöver de två låtarna de ska spela in idag så är det bara covers som gäller, och scenvanan hämtar de från sitt uppträdande från Musikskolans 50-års jubileum på Rättviksparken.

Den som sticker ut i bandet, vars medlemmar är 16 år, är Jonas Dyrsmeds som hunnit fylla 11 år.

- Det är jättekul att spela med killarna, och jag tror jag kommer fortsätta med Rockskolan. Om det blir med de här grabbarna vet jag inte än, säger Jonas.

Killarna smiter iväg för en välbehövlig paus och köper glass. Orken och entusiasmen verkar inte ta slut, för ikväll ska de fortsätta spela in.

Mer läsning

Annons