Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De lussade från hästryggen

/
  • Catrine Hagman hade flätat så fint på sin häst Qvintus.
  • Emelie Odell och Extra glittrade i Luciatåget.
  • Elever från Stiernhööksgymnasiet lussade från hästryggen. Malin Guselius som red Granito, Sassi Baum på Hartz, Catrine Hagman på Qvintus, Sandra Bogren på Gustav och Emelie Odell på Extra sjöng också Lucaisånger.

Ridande tärnornorna i Luciatåget sökte upp människor i Rättvik på gator och torg och sjöng lite Luciasånger för dem på Luciadagen.
Elever från Stiernhööksgymnaiset häst-och travprogram red förbi bensinmackar, livsmedelsaffärer och busstationer och lusade för allmänheten.

Annons

-Vi har planerat att göra det här några veckor och vi har framför allt flätat hästarnas man och pannluggar och så sjunger vi lite, sa en av eleverna Emelie Odell på hästen Extra.

Först red eleverna runt på sin skola och glittrade med sina hästar därefter fortsatte eleverna lussa för tårresenärer och julhandlande människor på parkeringarna i centrum.

-Det är väldigt roligt, men lite kallt sa Malin Guselius som red Granito, Sassi Baum på Hartz, Catrine Hagman på Qvintus, Sandra Bogren på Gustav och Emelie Odell på Extra.

Samtliga hästar är skolans travhästar.

Mer läsning

Annons