Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dalabarn får besök av biskopen – pratar om sin bok och svarar på barnens frågor

Mikael Mogren, biskop i Västerås stift som Dalarna tillhör, besöker på måndagen Rättvik.
Där ska han samtala med barn från en av kyrkans barngrupper.
Samtalet kommer bland annat att handla om Mikaels nya bok "Varför har prästen så konstiga kläder".

Annons

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Rekordmånga lämnade Svenska kyrkan – minskning med 2 636 medlemmar i Dalarna

Dalapräster om utträdena: "Det är ett jätteproblem för Svenska kyrkan"

Biskopen som försov sig - "Jag är ingen ängel"

Nu på måndag, den 13 november, träffar biskop Mikael Mogren barn från Rättvik för att samtala om sin nya bok "Varför har prästen så konstiga kläder". I boken svarar biskopen på frågor om livet, döden och det mesta däremellan, frågor som han har fått från barn i Dalarna och andra delar av Västerås stift.

Svenska kyrkan berättar i ett pressmeddelande att sedan biskopen för något år sedan började uppmana barn att skicka in frågor till honom har det strömmat in kluriga funderingar. 80 av barnens frågor har blivit en bok som nyligen kommit ut. I boken svarar Mikael på allt från praktiska frågor som om en biskop får lön till djupt existentiella frågeställningar som varför det finns mobbare och vad som händer efter döden.

– Barn är ofta rakare än vuxna. De bäddar inte in lika mycket och vågar inte sällan vara allvarligare än vi vuxna, säger Mikael Mogren i pressmeddelandet.

På måndag kommer Mikael Mogren, biskop i Västerås stift, som Dalarna tillhör, till Rättvik. Där ska han samtala med barn som tillhör en av kyrkans barngrupper.Foto: Svenska Kyrkan

Barnen som Mikael Mogren ska träffa i Rättvik är med i en av Svenska kyrkans barngrupper och är mellan 9 och 12 år. Mötet sker i församlingshemmet i Rättvik klockan 15.30 på måndagseftermiddagen.

– Det är spännande för barnen att få besök av biskopen. Vi känner igen mycket i boken från de frågor som vi själva får i våra barngrupper. Det kommer att bli ett intressant samtal, säger Monica Jones, kyrkoherde i Rättvik, i pressmeddelandet.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för iPhone och Android här

Mer läsning

Annons