Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags för nytt mopperally i Rättviksbygden

/
  • Dags för mopedrally. I dag klockan tio går startskottet för Gärdsjö Grand Prix i Ingels. Arrangörerna Johan Matz och Märta Kallur är beredda.
  • Klassiker. Hundratals klassiska mopeder väntas till Rättviksbygden i dag.

Annons

Lördagen bjuder på en ny upplaga av Gärdsjö Grand Prix. År 2000 arrangerades det första mopedrallyt. Premiäråret kom det ett 50-tal deltagare. I fjol samlades 245 deltagare.

- Och de kom trots att det var regn och ett fåtal plusgrader. Det visar vilket troget järngäng vi har. Som mest har vi haft över 300 deltagare, år 2005, säger Johan Matz.

I alla år har rallyt startat från Ingels, vid anrika Ingels café.

- Tyvärr har caféet klappat igen. Nu får vi istället hjälp av anrika föreningen Buloc, som fixar frukost och fika till deltagarna i byskolan säger Matz.

Årets sträckning tar deltagarna på natursköna vägar från Ingels över Backa, Nittsjö, Templet, Kullsbjörken, Sörbygge och Lerdal innan målgången på Torget i Rättvik. Där möter Rättvikskocken Kuprik upp med lunch för deltagarna.

- Första start sker vid tiotiden. Hur snabbt det går beror på deltagaren och mopeden. För "jackade" Zündappmopeder som vill "sträcka ut" kan det gå på två timmar. Andra vill ta det lugnare och ha det trevligt, säger Johan Matz.

Arrangörer av Gärdsjö Grand Prix är Dalarnas automobilklubb, DAK, och Classic Car Week, CCW.

Mer läsning

Annons