Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Classic Car Radio i nya lokaler

/
  • Rattar spakarna. Maria Roos är en av grundpelarna i Rättviks närradioförening.  Foto: Christian Larsen

Annons

Glassen, Karamellen och Kyrkskolan, där radion en gång började. Lokalerna har varit många, och nu hoppas och tror man att radion har fått en etablerad plats i Classic Car Center. I källarlokalen håller man på att renoverar för fullt.

- Vi har varit i de gamla lokalerna på Dalagatan sedan 1997. Vi kände samtidigt att det huset var för stort för oss och vi behövde fräscha upp allt i allmänhet, säger Maria Roos.

Under året har Maria, som arbetar på högstadiet, väckt intresse för radio bland eleverna. Under Skapande Språk ligger ett radioblock som uppskattas mycket av eleverna i åttonde och nionde klass. De nya lokalerna erbjuder ett bättre och enklare sätt att hantera det tekniska delarna.

- Flytten hit kommer att underlätta arbetet och sändningarna enormt! Vi har sändningar i stort sett hela veckan, men de fasta punkterna sex stycken program som går måndag till fredag. Och sedan under Classic Car kör vi dygnet runt. I och med det nya nätverket så kan vi redigera på en dator, skicka över det till en annan och sända det direkt, säger Maria.

Den 1 september ska man börja sända närradio, något som är nytt för närradion.

- Vi har en lyssnarskara som alltid lyssnar och då kan det vara kul för dem eftersom vi kommer att höras över hela världen, menar Maria.

I Classic Car Center finns det folk året om och därmed inga problem att komma i kontakt med radiofolket om man till exempel vunnit något i sändning och ska hämta ut sin vinst.

Radion har varit tyst under sommaren på grund av flytten, men på måndag vecka 29 drar det första programmet igång från den nya studion.

Mer läsning

Annons