Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Chefskarusellen fortsätter

Cheferna avlöser varandra på Samhällsbyggnadsförvaltningen en förvaltning med mycket stor arbetsbelastning.
-Det är en förvaltning med mycket ärenden att behandla och jag beklagar detta. Situationen är inte optimal, säger kanslichef Ulf Israelsson.

Annons

När Leif Kratz beslutade att lämna tjänsten som förvaltningschef på Samhällsbyggnadskontoret efter flera år trädde Rune Daniels, Räddningschef in som tillförordnad förvaltningschef på Samhällsbyggnadsförvaltningen. Efter en rekryteringsprocess kom Elisabeth Rooth, men hon fick redan efter ett år jobb som kommunchef i Vansbro kommun.

Förre kommunalrådet Johnny Jones blev under våren 2011 tillförordnad förvaltningschef för Samhällsbyggnadskontoret. I augusti tillträdde Elisabeth Dahlstedt, som slutade för en vecka sedan.

-Orsaken till att Elisabeth Dahlstedt slutade var att vi inte kom överens om anställningens längd. Det var en visstidsanställning som fick ut och kommunen erbjöd inte så lång förlängning som Elisabeth önskade, hon ville ha ett års förlängning.

-Det är naturligtvis inte optimalt med så många byten på chefsstolen, speciellt inte när det är ett så hårt tryck på förvaltningen. Vi är inte glada över situationen, säger kanslichef Ulf Israelsson, själv tämligen ny chef i kommunen. Han har tjänstgjort ett år på sin tjänst.

Leif Kratz, mark-och planingenjör har kommit tillbaka till sitt gamla jobb och är tillförordnad chef fram till den 15 januari.

I mitten av januari startar rekryteringen av en ny chef till samhällsbyggnad.

-Naturligtvis vill vi hitta en lösning som fungerar i längden. Förvaltningen har hård belastning och behandlar viktiga frågor och vi beklagar att det blivit så här, säger Ulf Israelsson.

En av de ansvariga för den rekryteringen blir personalchef Karin Gerken, som efterträder den förre personalchefen på kommunen Helene Grapensson som slutat. Karin Gerken var tidigare personalchef i Orsa, men bor i Rättvik.

I väntan på den nya personalchefen har personalstrateg inom Rättviks kommun Märit Gullberg varit tillförordnad personalchef.

-Ingen har ersatt mig som personalstrateg, men jag går snart tillbaka till mitt ordinarie jobb, säger Märit Gullberg.

-Att hitta rätt samhällsbyggnadschef är inte lätt. Det krävs en person med många olika kompetenser eftersom förvaltningen arbetar med både näringsliv, trafikplanering, miljö-och bygg och mark-och planfrågor, säger Märit Gullberg.

Mer läsning

Annons