Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bonden Susanne tror på kärleken

/

Annons

På trappen till det röda bostadshuset i Rättviksbyn Blecket står en glad hund, en hårig katt och en reporter. Efter en stund öppnar en leende Susanne dörren. Först in är katten, sedan hunden och sist reprortern. I hallen och köket är golvet täckt av tidningspapper. Familjen Brännemo har för tillfället sex små hundvalpar eller, som Susanne skämtsamt uttrycker det, "små monster".

Ikväll är det dags. Årets upplaga av det populära teveprogrammet "Bonde söker fru" har premiär och Susanne är en av de åtta deltagare som under två lördagar kommer att presenteras.

- Det är läskigt, säger Susanne. Jag är lite nervös över att inte kunna vara privat och kluven inför hur det kommer att kännas.

Utanför köksfönstret syns en av gårdens hästhagar. Susanne är hästbonde sedan snart tio år tillbaka och har idag närmare tjugofem islandshästar och sysslar med bland annat ridskola, turridning, kursverksamhet och avel. Innan flytten till Dalarna bodde Susanne i Stockholm, men hon har alltid varit en riktig hästtjej. Hon bestämde sig för att göra ett försök att försörja sig på hästar, vilket hon har lyckats med och lantlivet är ingenting som hon ångrar.

- Jag ser mig själv som en jordnära person och tycker om djur och natur.

Hästarna på gården tar upp det mesta av Susannes tid, både i arbetet och på fritiden. Om hon finner sin drömprins kommer hon dock att värdera om sina lediga stunder.

- Det är viktigt att vårda ett förhållande och göra värdefulla saker ihop.

Susanne beskriver sig själv som envis, stark, ärlig, glad och öppen. Den man som kan fånga hennes hjärta ska vara ärlig, snäll, omtänksam, kärleksfull och ha humor. Han behöver inte kunna allt om gårdsliv och djur, men det är viktigt att han inte är rädd för den delen.

- Jag vill ha en livspartner, inte en arbetskollega.

Det var en av Susannes väninnor som anmälde henne till teveprogrammet. Först trodde hon att det va ett skämt och skrattade bort det, men när produktionsbolaget ringde förstod att det var allvar.

Fakta: Susanne Brännemo

  • Ålder: 40.
  • Bor: Blecket utanför Rättvik.
  • Familj: Sonen Joakim 15 år.
  • Yrke: Hästbonde.
  • Intressen: Hästar, styrketräna och motionera, gå på bio, resa och umgås med vänner och familj.
  • Vill: Hitta en livspartner och lära sig att dansa bugg.
  • Aktuell: En av deltagarna i årets "Bonde söker fru".

Mer läsning

Annons