Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Banken stänger - efter 50 år

/

Nordea lägger ned kontoret i Rättvik efter cirka 50 år. Så länge har banktjänster gått att utföra på kontoret, men under året flyttar Nordea all verksamhet i Rättvik till kontoret i Leksand.
-Orsaken är de allt färre kassaärenden vi har här och ökat krav på rådgivning till kunderna och deras privatekonomi, säger kontorschef Lisa Dammgård.

Annons

Kontoret i har funnits i minst 50 år och fyra anställda arbetar där några månader till innan de flyttas till Leksand där sju anställda arbetar. Kontoret i Leksand ska byggas om för att anpassas för den nya verksamheten, utökad rådgivning.

-Det handlar om en kraftig minskning av kassaärenden. I Rättvik har vi fem till tio kassaärenden per dag, vilket är väldigt lite, säger Lisa Dammgård.

I takt med att den privata ekonomin blir allt mer komplex behövs mer personlig rådgivning.

-Vi vill erbjuda kvalificerad rådgivning och vad gäller företagskunder gör våra rådgivare besök hos dem, säger Lars Vikström, regionrådgivare Nordea.

-Naturligtvis möter vi blandade reaktioner och vi vill föra en dialog med våra kunder för att på bästa sätt ta hand om dem, men vi ser många fördelar med en sammanslagning av kontoren säger, säger Lisa Dammgård.

Mer läsning

Annons