Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Årets företagare 2006

/
  • Årets företagare 2006. Jörgen och Anna-Karin Tyskhagen firades av Föetagarna Rättvik och kommunledningen på fredagsmorgonen på Hotell Lerdalshöjden. Foto: KATARINA CHAM.
  • I fabriken. Jörgen Tyskhagen jobbar i fabriken som förutom ledstänger tillverkar olika tillbehör till trappor. Foto: ANDERS IGELSTRÖM

Annons

Under frukostmötet på Hotell Lerdalshöjden där Närvik, Rättviks kommun och Företagarna Rättvik samlades delades även utmärkelsen Årets företagare 2006 ut.

Företagarnas regionchef Peter Germer talade till pristagarna.

-Vi vill med utmärkelsen Årets företagare belysa människan bakom företaget och att hårt arbete krävs för att utveckla och driva företag och därmed även skapa tillväxt och välstånd.

-Årets företagare är människor som gjort prestationer i sin kommun och är förebilder för andra företagare, de ger inspiration och skapar arbetstillfällen vilket är mycket viktigt, sa Peter Germer.

Även Rolf Christerson, Företagarna Rättvik och kommunalrådet Jonny Jones tackade Anna-Karin och Jörgen Tyskahgen för deras insatser och entusiasm.

Sedan ville strömmen av gratulanter, andra företagare i Rättvik som ville gratulera aldrig ta slut.

-Vi är så glada över denna uppskattning, vi är ett litet företag där vi alla fem anställda sliter hårt. Vi är alla överlyckliga, sa Anna-Karin och Jörgen dagen till ära vackert klädda i Rättviks, repsektive Bodadräkt. Jörgen kommer från Vikarbyn och Anna-Karin från Boda.

Det var tio år sedan de tog över Dalarnas Ledstångsfabrik som är en avknoppning av Trappfabriken i Rättvik.

-Jag är byggnadssnickare från början och när man sökte någon som kunde ta över fabriken tyckte jag det lät intressant. Så började vi jobba och vi gör olika ledstänger för både privatbostäder och offentlig miljö.

Företaget har fem anställda och för Anna-Karin och Jörgen är det arbetslaget som är det viktiga. De är noga med friskvård och klimatet på arbetsplatsen. Det var också en del av orsakerna till att de fick utmärkelsen.

I motiveringen står bland annat:

"Dalarnas Ledstångsfabrik har haft stora framgångar med sin specialprodukt, ledstänger i trä och uppvisar mycket god lönsamhet. Under året har företaget flyttat in i större lokaler och planerar att ta ytterligare marknadsandelar. Företagets unga ägare månar om personalen som tränar varje vecka på arbetstid".

Jörgen och Anna-Karin ser en expansion av företaget i framtiden, men de skyndar långsamt. De har barnen att tänka på och arbetar vidare för snabba, säkra leveranser, posstiv stämning och nästa vecka firar de priset med personalen.

Mer läsning

Annons