Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arbetarkommun önskar ny parkordförande

/

Annons

- Det var en av de mer välbesökta årsstämmorna jag upplevt. Ett drygt 30-tal andelsägare kom, säger Jan-Erik Stors.

Det är fortfarande styrelsen som internt utser ordförande. Kommer du ställa upp ett år till?

- Jag har sagt att jag inte vill, men vi får se hur styrelsen resonerar, säger Stors.

Under mötet beslutade årsmötet att rösta bort föreningsstadgan som säger att styrelsen internt - inte årsmötet - utser ordföranden.

- Det tyckte vi var fel och beslutade att ändra på det. Men för att det ska bli så måste även nästa årsmöte ta samma beslut, säger Anders Björkman, s, som representerar en av huvudägarna arbetarekommun.

Årsmötet fattade inga avgörande beslut om verksamheten.

- Vi diskuterade ekonomin och styrelsens arbete. Styrelsen fick ansvarsfrihet, men det fanns synpunkter från bland annat lekmannarevisor Olle Abrahamsson och gamle parkchefen Lars-Gunnar Persson på de ekonomiska kalkylerna och investeringarna. Bland annat har renoveringen av Enåbadet blivit ett par miljoner dyrare än planerat, säger Anders Björkman.

Diskussioner om att strukturera om verksamheten pågår.

- Eventuellt kan det bli tal om att dela upp verksamheterna i en nöjesdel och en campingdel. Om det blir så finns det flera intressenter på campingdelen. Styrelsen för sådana diskussioner. När det gäller nöjesdelen - bad och park - kan det vara en lösning att få med kommunen på något sätt. Inte minst vad gäller en eventuell satsning på simhall vid Enåbadet. Det skulle kunna säkerställa verksamheten för framtiden och bidra till att utveckla den. Med detta var inget som årsmötet tog några beslut om, säger Anders Björkman.

Arbetarkommun inser att styrelsen ännu är de som utser Folkets Hus ordförande för kommande år.

- Vi har inga direkta krav på vem det blir, men som vi ser det kan Lars-Erik Jonsén bli en samlande kraft som får styrelsearbetet att fungera i en viktig tidsperiod för verksamheten. Han har också varit ordförande tidigare, säger Anders Björkman.

Mer läsning

Annons