Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Aino Trosell gästar Kulturhuset

Annons

Under våren har kulturhuset i Rättvik satsat på nya öppettider under helger och vardagar - allt för att vara mer tillgängliga när folk i allmänhet inte jobbar.

Under tio torsdagar har Kulturhuset öppet under kvällstid. I samband med det arrangeras olika evenemang.

På torsdag föreläser Malungsförfattarinnan Aino Trosell.

- När vi diskuterade vilken författare vi ville bjuda in föll valet ganska naturligt på Aino. Hon är en välläst och populär lokal författare med en spännande bakgrund - som bland annat socialassistent och svetsare i Göteborg. Hon kommer att föreläsa om sina böcker och sitt författarskap, säger Märta Kallur.

Torsdagssatsningarna är ekonomiskt självbärande. Förvaltningens normala budget belastas inte.

- Inträde gör det ekonomiskt neutralt. Personalen har också ställt upp storartat med att förändrade sina arbetstider. Vi i förvaltningen, totalt 18, jobbar integrerat för varandra, säger Märta Kallur.

Torsdagsevenemanget denna vecka är det fjärde av totalt tio under våren.

- Redan nu har vi beslutat oss för att köra tio nya torsdagar även under hösten. Vi är glada över den respons vi fått. Till Linnéföreläsningen kom ett 50-tal intresserade. Poetry Slam lockade ett 80-tal - många av dem ungdomar. Det är jätteroligt, säger Märta Kallur.

På torsdag har även levande lunchmusik av kommunala musikskolan nypremiär på Kulturhuset. Förutom musik serveras soppa och nybakat bröd.

- Vi vill att kulturhuset ska vare en mötesplats. De förändringar vi gjort har också kommit till efter önskemål av våra besökare, säger Märta Kallur.

Torsdagsarrangemangen är ett samarbete med de olika lokala studieförbunden och föreningar.

MATS LAGGAR

Mer läsning

Annons