Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

240 hundar på uppvisning

/
  • Best in show. BIS valp, West highland white terrier, hane, Match Maxwell, ägare Maria Karp, Borlänge.
  • Bästisar. Vänner för livet blev Linda-Marie Kytöviita och St Bernhardhunden Barbie.
  • Best in show. BIS vuxen, segrare Barecho Zpecial Blend, en Engelsk springer spaniel, hane, ägare Marie Laurin och Åsa Johansson Grycksbo. Domare under tävlingen var Sara Nordin, Patrik Cederlöf och Fredrik Steen.

Annons

Utseende, päls, stegen, fysik, ögon, tänder och bett, allt undersöktes och bedömdes av domarna, Patrik Cederlöf, Sara Nordin och Fredrik Steen. Utställningar av det slag som Hovawart klubben genomförde i Rättvik har betydelse för uppfödning och avel. För många är det också kul att vara med. Linda-Marie Kytöviita med St Bernhardhunden Barbie från Kungsgården till exempel.

-Det är jättekul och det tycker Barbie med, lovar Linda-Marie och tittar på den tvååriga Barbie som ser glad ut och viftar på svansen.

Linda-Marie berättar en sorglig och glad historia om hur Linda-Marie hittade en annons på nätet där Barbies förre ägare sålde henne.

-Det visade sig att Barbie misshandlats från åtta veckor och när jag tog hand om henne var hon sju månader. Det har varit ett stort jobb att få Barbie i det skick hon är idag. Hon var helt bedrövlig efter misshandeln, Nu är hon pigg och glad och vi har redan varit med på många utställningar, säger Linda-Marie och visar sin rygg där ordet Barbie är tatuerat, för evigt, vänner.

Barbie är två år gammal och har klarar sig mycket bra i utställningarna men viktigast är kamratskapen och samspelet människa-hund som också bedöms i utställningssammanhang.

Totalt bedömdes 85 olika raser och mer än dubbelt så många hundar än väntat kom till Rättvik i söndags. Thor Nordlund från Hovawartklubben mellansverige var både glad och överraskad att så många kom till tävlingen.

Populärt inslag var freestylegruppen från Borlänge, som dansade med sina hundar efter ett intränat program.

Mer läsning

Annons