Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rattfull kvinna mejade ner lyktstolpar

En färd som vinglade fram över båda körbanorna och två omkullkörda lyktstolpar. Den vådliga färden har nu Borlängekvinna åtalats för.

Annons

Det var vid 03-tiden under natten till den 19 juli som den kraftigt berusade 45-åriga kvinnan gav sig ut i bil på Borlänges gator. En privatbilist upptäckte dock snart att det hela inte stod rätt till. Han slog larm till polisen samtidigt som han höll uppsikt över vart den vinglande bilen tog vägen.

Vid Skräddarbacksrondellen kunde han konstatera att kvinnan var hon mycket nära att köra in i sin första lyktstolpe. Hon lyckades dock med mycket knapp marginal undkomma en kollision. Istället fortsatte hennes vingliga färd längs Paradisvägen där kvinnan tog hela vägens bredd i anspråk.

Till och från räckte inte heller detta till utan bilen for vid flera tillfällen ned i diket på båda sidor om vägen. Dessa var dock inte djupare än att hon tog sig upp och kunde fortsätta sin färd.

Utanför Hemköp i Tjärna Ängar fick hon in sin första klockrena träff mot en lyktstolpe som föll som en fura. Inte heller detta stoppade dock kvinnan. Istället fortsatte hon ut på riksväg 70, Tjärnavägen.

Även där råkade en lyktstolpe stå just där kvinnan tänkte köra. Även där fick hon in en fullträff på stolpen som föll och lade sig tvärs över riksvägen. Där kunde också polis omhänderta kvinnan som visade sig ha 1,48 promille alkohol i sitt blod.

För detta har nu kvinnan åtalats vid Falu tingsrätt för grovt rattfylleri.