Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rasmus gasar upp inför kommande STCC-säsong

Han är bara 23 år gammal men ändå har Rasmus Mårthen från Leksand (ursprungligen från Mora) hunnit med en hel del under sin racingkarriär.
- Drömmen och den framtida visionen är att vi ska bli ett team som vinner SM-medaljer i STCC under åren framöver och även är med i toppen internationellt, säger Rasmus Mårthen.

Han har representerat Sverige i gokart VM, började köra riktig racingbil när han var 16 år och har sedan dess representerat 4 olika bilmärken. Just nu förbereder han sitt team för den kommande säsongen i STCC.

- Det ser bra ut inför säsongen. Vi kommer ta in ett bilmärke i STCC som inte varit med på väldigt många år och som har en väldigt lång tradition inom motorsporten. Det gör ju såklart att hela projektet blir fruktansvärt intressant. Dock kan jag inte avslöja det nu men det kommer inom kort. Premiären är ju i Skövde den första maj. Vi har även en 8-timmars långloppsbil vi kommer köra olika tävlingar med sju olika chaufförer.

Teamet håller till i både Leksand och Avesta (Brovallen). Namnet, Dalecarlian Racing Team powered by Brovallen Design, skapades eftersom man ville behålla den lokala förankringen men även förbereda sig för en internationell satsning i framtiden.

- Vi är idag totalt 9 heltidsanställda och under en tävlingshelg är vi 30 personer igång, säger Rasmus Mårthen.