Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rasismskandal på Högskolan Dalarna

"Kan du hjälpa Mohammed - han kommer nog direkt från Mecka/ mvh he."

Så stod det i ett mejl som Mehran Mahmoudi av misstag fick ta emot som svar efter att han kontaktat Hans-Erik Hellborg vid Högskolan Dalarna.

Mehran Mahmoudi i Uppsala hade sökt och kommit in på kursen Idrottsjuridik vid Högskolan Dalarna i Falun.
Under torsdagen tog han en kontakt med skolan via mail för att få svar på en del frågor. Hans-Erik Hellborg som är kursansvarig och som tog emot meddelandet från Mehran Mahmoudi tog beslutet att skicka mejlet vidare till en kollega.
I det svaret skrev han att: "Kan du hjälpa Mohammed - han kommer nog direkt från Mecka/ mvh he."
Men mejlet som gick iväg, och som skulle till kollegan på högskolan gick istället iväg som ett svar tillbaka till Mehran.
- Jag är chockad och besviken, jag trodde inte det var sant när jag fick tillbaka det mejlet, berättar Mehran Mahmoudi.
Själv tror han att det här kanske bara är toppen av ett isberg, att det kan finnas fler studenter som behandlats på samma sätt.
– Ja det som är chockerande är att han kan skriver så här till en kollega. Det kan ju innebära att skolan har lagt en standard där man kan ha den här tonen, menar Mehran Mahmoudi.
Mehran var snabb med att lägga upp en kopia på mejlet på sin sida på Facebook. Där har han fått ett stort stöd från sina vänner, och andra som ger sitt stöd, bland annat har det redan startats en grupp som nu kräver att den kursansvarige på Högskolan Dalarna ska avgå.
- Jag hoppas verkligen att skolan nu tar tag i det här och granskar sig själv, han kan inte få jobba kvar, det är Mehran Mahmoudis reaktion efter den rasistiska och kränkande behandling som han känner att han blivit utsatt för.
Kommer du att gå kursen som du blivit antagen till vid Högskolan Dalarna?
- Aldrig, det kommer jag absolut inte att göra, säger Mehran Mahmoudis.