Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rapport inifrån Brunnsvik

Det började med ett besked. Internatet skulle upphöra. Utbildningen flytta. En kort stund lät budbärarna en smula ångerfulla. Två dagar efter beskedet mötte rektor Sofie Wiklund sina upprörda elever i ett två timmar långt möte.

Rektorn klargjorde att hon var nöjd med utvecklingen, att detta skulle bli det bästa för oss, att utbildningen inte skulle påverkas negativt. Och att rådande skolstyrelse inte ville låta oss bo här. Vi kände att hon inte lyssnade på oss. Då dog vårt förtroende.

Nej, Sofie Wiklund. Nej Tommy Hindrikes, Bo Tengberg, Lars Starkerud och Håkan Heglert. Vi kommer inte tacka er sedan. Sofie W är bara anställd och gör vad hon blir tillsagd. Men hon hade ett val! Hon kunde ha ställt sig på vår sida eller också så hade hon kunnat avgå.

Flera elever har hoppat av och lärarna verkar ha stafett i att sjukskriva sig. Kulturen, ja själva människan betyder visst ingenting. Det handlar bara om pengar, vinster. Det är insikten som ABF Nordöstra Storstockholm förmedlar. Ett företag, eller ett förbund, som enligt en tidningsartikel bara kan uppvisa förluster.

Jon Nilsson

elev på Brunnsvik

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare