Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rannsaka hanteringen av träutbildningen

Hedemora kommun lägger ner sin träutbildning därför att det antalet sökande är för få och investeringskostnaderna för höga och att branschen har synpunkter på den undermåliga utrustning som finns i dag.

Hedemora kommun har under den senaste 15 åren ständigt misskött denna utbildning. Man har inte lyssnat på den bransch som man i dag vill lägga skulden för nedläggningen på.

Vi i branschen har ständigt kommit med förbättringsåtgärder, vi har tagit emot elever på praktik och vi har varit med och instiftat ett stipendium som tilldelas årets elev. Vi har på trägruppsmöten lämnat vår syn på utbildningen men vi har inte fått gehör. Sakta men säkert har man "sett till" att inte få sökande till utbildningen och det är inte branschens fel.

Hedemora kommun och Martin Koch gymnasiet, rannsaka er egen hantering av denna utbildning istället för att återigen ge branschen skulden för era dåliga antagningssiffror som nu ligger till grund för en nedläggning.

Malin Hedlund

Säters Snickerifabrik AB

Jan Creutzer

JC Snickeri AB