Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rallymasar i landslag

Tre dalanamn finns med i juniorlandslaget i rally som tagits ut av förbundskapten Magnus Lampert och koordinatorn Mats Thorszelius.
Det är Ludvikas Robin Friberg med co-driver Stefan Gustavsson samt Sätergrabben Jim Hjerpe, bosatt i Borlänge som är co-driver till Philip Haag, Vara.

Annons

Landslaget har haft en första samling och Matz Thorszelius ser ljust på framtiden.

– Jag ser fram emot att kunna få jobba med de som satsar på rally och jag hoppas kunna tillföra lite rutin. Efter första lägret var det kul att se att gruppen ser det som en möjlighet att utvecklas tillsammans och inte som konkurrens inom laget, säger Thorszelius till Svenska bilsportförbundets hemsida.

Några av juniorerna har redan inlett tävlingssäsongen.

– Det ser väldigt bra ut på juniorsidan. Alla har en klar målbild som de jobbar på, en del på nationell nivå men flera även i internationella serier.

Thorszelius tror även på samarbetet med nye förbundskaptenen, den tidigare fotbollsspelaren i Falu FK, Magnus Lampert.

– Jag ser det som att vi koordinatorer och Magnus Lampert har samma tankar om vikten av att få till framtida träffar tillsammans. Även vilka krav vi kan ställa på juniorerna och hur arbetet med uttagningar ska genomföras, säger Thorszelius.