Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rallyhundar spinner loss på flygfältet

Kommande helg blir det rally vid segelflygfältet på Nyckelmyren.
Men det är inga motorfordon som ska vara i aktion, utan hundar.
Det är nämligen en kurs i rallylydnad som väntar.

Vad det handlar om är att Rose-Marie Gomersson och Chrissie Omsdotter startat företaget Ludvikas glada svansar, efter att nyligen ha blivit klara med en tio månaders utbildning till hundinstruktörer.

Då verksamheten kräver utrymmen har lösningen blivit att hyra av segelflygklubben, med möjlighet att ha själva hundträningen utomhus och teoridelen inne.

Kursen i rallylydnad (som kan beskrivas som en blandning av vardagslydnad, freestyle och agility samt där glädje och samarbete premieras) blir deras första arrangemang, men mer är på gång.

– Vi planerar även valpkurser och kurser i vardagslydnad, aktivering och med klicker.

De lärde känna varandra via stort hundintresse, som inbegriper att båda har bearded collier och att de har deltagit i brukshundklubbens verksamhet.

Nu räknar de med att driva sin kursverksamhet i privat regi, även om de inte utesluter någon form av samarbete med ideella brukshundklubben. Men då utbildningen har kostat en hel del pengar är målet att få tillbaka åtminstone en del.

– Samtidigt är det så att jag har lärt mig så mycket under utbildningen att jag tycker att det har varit värt det, även om det kostat mig mycket pengar, säger Rose-Marie Gomersson och får medhåll av Chrissie Omsdotter.

Men det här är ett fritidsföretag och inget ni har tänkt leva på?

– Åtminstone till att börja med får vi driva det här på fritiden, vid sidan av våra ordinarie jobb, säger Chrissie Omsdotter.

Till helgens kurs är fem ekipage anmälda, vilket de två arrangörerna ser som en helt okej start.