Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rallyfest i Ludvika

Mullrande motorer dominerade Ludvika på lördagen.
Anledningen var att Ludvika MS arrangerade rallytävlingen Skogsrundan och hade placerat serviceplatsen vid Folkets hus.

Annons

Dessutom skedde ceremoniell start vid Garvarns torg och en av specialsträckorna passerade bostadsområdet Golan i södra Ludvika.

Mycket motor var det, faktiskt även inne i gallerian där det dels fanns en motorutställning och dels en möjlighet att köra rally virtuellt.

Ute i rallyverkligheten uppskattade publiken inte minst de många välpolerade gamla klassikerbilarna som deltog i Riksmästerskapet för historiska rallybilar.

Kommentarer som: "Vilka fina bilar" och "Vilket härligt ljud", var vanligt förekommande.

Totalt var det 43 klassikerbilar på plats, aningen färre än de 47 som körde Bergslagens rally cups tredje deltävling för mer "normala" rallybilar.

Hur det gick i tävlandet berättas det på sportsida i tidningen, men så mycket kan avslöjas att ekipaget Lasse Fältman, Ludvika MS/Therese Johansson, Rasbo MK, kom trea i klassen B-förare tvåhjulsdrivet.

– Det har varit bra allting i dag, säger Lasse Fältman från Gubbo i samband med målgång.

Med det åsyftar han förutom själva körningen även underlaget på sträckorna. Och så publikstödet förstås.

För vid bilen finns supportrar från hembyn, svägerskan Emelie Fältman, Mikaela Gustafsson samt en mycket liten rallyfan, Elina Fältman, som blott sju veckor ung har lärt sig att sova gott trots att starka motorer brummar strax intill.

– Hon lärde sig de här ljuden redan när hon låg i magen, säger mamma Emelie Fältman med ett skratt.

Pappa heter Anders Fältman och kör motocross, så det där med motorsport är något som lilla Elina kommer att växa upp med.

– Själv har jag vart codriver åt Anders när han körde rally och i familjen har intresset för det här varit stort ända sedan jag var liten. Sommartid burkar vi vara på motortävling nästan varje helg, säger Emelie Fältman.

Tidigare under dagen har gänget varit uppe vid Stollberg för att titta på en specialsträcka, men just att rallyt blir synliggjort inne i Ludvika tror hon är bra.

– Då blir sporten mer uppmärksammad. Sedan är det ju inte alla som har möjlighet att ta sig ut i skogen för att titta, säger Emelie Fältman.

I vagnen sussar Elina gott, möjligen drömmandes om rallybilar.

Mamma Emelie avslöjar dock att det finns ett annat intresse som hon kanske kan bidra till att locka sin dotter med.

– Ja, ridning.

Hästkrafter tycks vara grejen i Gubbo.