Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rakt in i hjärtat bjöd fullmäktige på teater och trolleri

Daglig verksamhets showgrupp Rakt in i hjärtat såg till att liva upp måndagskvällens kommunfullmäktige i Ludvika.

Efter att ledamöterna ropats upp i Folkets hus festsal, manade ordföranden Maria Strömkvist (S) församlingen att promenera in i biografen Star.

En stående punkt vid varje möte med fullmäktige brukar vara "Aktuellt i kommunen" och denna gång fick Rakt in i hjärtat chansen att visa upp sig under dryga 20 minuter. Musik, trolleri, teater, tyngdlyftning och diverse konditionsfrämjade övningar med rockringar var något av det politikerna i kommunens "riksdag" fick ta del av och livligt applådera.

Lisbet Persson, enhetschef för daglig verksamhet, berättade att för närvarande är 103 personer med någon form av funktionshinder inskrivna.

Vissa ägnar dagarna åt handarbete eller monteringsjobb. Andra arbetar med vaktmästeri, några jobbar i kiosken på Marnäsliden – och 19 är med i Rakt in i hjärtat och där uppdelade i två grupper.

– Syftet med daglig verksamhet är att deltagarna ska få komma ut i samhället. Den sociala biten är viktig liksom att få träna på olika saker och stärka självförtroendet, förklarade Lisbet Persson för politikerna.