Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ragge tackade nej

Det blir ingen Roger Johansson i Mora IK:s bås kommande säsong.
Det tunga beskedet lämnade Ragge till klubben under onsdagen.
– Det var ett tufft beslut, konstaterar han.

Ragge poängterar att beslutet absolut inte har med den sportsliga biten att göra.

– Det är den rådande familjesituationen som gör att jag tvingas tacka nej, förklarar han.

Roger har fru och tre söner och det gick helt enkelt inte att få ihop livspusslet med att vara hockeytränare i Mora IK.

– Dels är det frun som inte får tjänstledigt från sitt jobb och sedan har vi en grabb som ska börja i årskurs sju till hösten.

Johansson kom in i Mora IK:s tränarstab i slutet av förra säsongen. Han fick blodad tand, tackade ja till att bli assisterande tränare till Patric Wener och tog med sig familjen från Karlstad och flyttade upp till Mora förra sommaren.

Fast en av sönerna fanns redan i Mora när Ragge var på plats i början av fjolåret.

– Men i vintras flyttade han hem till Värmland för att spela division 1-hockey. Han har bott hos mormor och morfar, så där har vi också anledning varför jag måste tacka nej till Mora.

– Det är helt enkelt den rådande familjesituationen som den ser ut i dag. Jag får inte ihop alla pusselbitar.

Av samma anledning tackar han nej även till erbjudandet från HV 71, där han liksom i Mora var tänkt som assisterande tränare.

Men att han kommer att fortsätta med sin kära idrott, det står helt klart.

– Något med hockey blir det och jag har ju vårt företag JRM Skate & Skills, där vi jobbar med individen och dess skridskoåkning.

Johansson nämner flera kända namn som är med på camperna som arrangeras, bland annat Jonas Frögren (aktuell för Leksand), Magnus Nygren (förflutet i Mora) och Mikael Johansson (senast i LIF).

– I sommar kommer bland annat Johan Alcén och Lukas Bengtsson att vara med på vår camp i Norrtälje, berättar Ragge.

Det här är ett helt nytt koncept som Johansson har startat upp tillsammans med ett par kompisar.

– I slutändan är det små marginaler om man ska lyckas inom toppidrotten och blir man då lite snabbare och skapar sig den där lilla extra tiden på isen, kan det vara skillnaden som gör en till stjärna, menar Roger.

Han har tackat nej till att stå i Moras bås kommande vinter, men den 47-årige före detta NHL-backen, som också har ett förflutet i Leksand, stänger inte dörren för en framtida tränarroll i Mora IK.

– Absolut inte, men just nu passar det inte.

– Det finns absolut inget negativt mot Mora i det här beslutet och Peter Hermodsson (MIK:s klubbdirektör) är en fantastisk människa, vill Ragge Johansson ha sagt.