Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rådhuskällaren byter ägare

Rådhuskällaren nya ägare Helene Holmer vill satsa ordentligt på ett sammanhängande och exklusivt mat- och dryckkoncept.
"Jag vill att våra besökare ska få häftiga smakupplevelser genom det unika vin- och öl sortimentet", säger hon.

I helgen är det premiär för Rådhuskällaren under ett nytt ledarskap. Ett antal gäster har bjudits in till invigningen på fredagskvällen men efter klockan tio på kvällen är alla välkomna. Falubon Helene Holmer hoppas att restaurangbesökarna ska märka hur olika drycker kan lyfta de klassiskt nordiska maträtterna som står på menyn. Hon har tidigare jobbat som restaurangchef och konferensansvarig på Scandic.

– För det första ska det bli roligt att driva verksamheten i de här fantastiska lokalerna. Det finns väldigt mycket potential här. Vi satsar på modern nordisk matlagnig och ett stort utbud av öl- och vinsorter. Målsättningen är att gästerna ska få testa originella smaker, tillexempel köper vi öl från olika mikrobryggerier. Vi kommer även erbjuda lunchbuffé här från och med måndag, säger hon.

En renovering av lokalen har tagit två månader och det är fortfarande en del kvar att fixa inför premiären. I dagarna är det är full aktivitet bland personalen för att färdigställa det sista. Under vintern vill Helene Holmer också förnya rådhusgården.

– Vi vill höja åldersnivån på gården och kommer tänka om både när det gäller inredning och musik. Utomhuslokalen passar bra för livespelningar och det hoppas jag vi ska kunna erbjuda ofta. Vi håller redan nu på att boka artister till våren.

Vilka förhoppningar har du inför starten?

Jag vill såklart att det ska vara mycket liv och rörelse. Vi satsar visserligen på exklusiva smaker men det kommer finnas något för alla och jag hoppas att så många som möjligt kommer förbi och har trevligt hos oss.