Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Räddningstjänsten släckte skogsbrand: "Vinden har avtagit, vilket underlättade för oss"

 
Skogsbränderna i Dalarna 2018
Visa alla artiklar

På onsdagsförmiddagen kom ett larm om en skogsbrand i Fredriksberg i Ludvika kommun. Efter ett par timmars brandbekämpning senare kunde räddningstjänsten övergå till eftersläckning.

Annons

Kartan anger brandens ungefärliga position. Koordinaterna kommer från SOS Alarm.

Klockan 11.38 kom ett larm om en skogsbrand vid Fredriksberg i Ludvika. Räddningstjänstens första rapport var att branden var rejäl och att det brann på ungefär hundra gånger hundra meter.

– Nu är det lite större än så, ungefär 200 gånger 100 meter. Men vi har fått stopp på det vid gränsen till storskogen, det är det viktigaste att branden inte sprider sig dit, säger Lars Dahlberg, brandförman i Västerbergslagen, vid klockan 13.25.

Hur är terrängen?

– Det är lite blandat med både myrmark och snårskog. Vi har två tankbilar som kör skytteltrafik för att vi ska få vatten till platsen, säger Lars Dahlberg.

Vid 15-tiden var läget betydligt bättre.

– Vi har omringat hela branden. Det är inte helt släckt, men nästan. Vi har kunnat skicka hem personal. och övergår snart till eftersläckning. Vinden har avtagit, vilket underlättade släcknignsarbetet för oss, säger Lars Dahlberg.

Han fortsätter:

– Markägaren har personal här och kommer att ta över för att bevaka platsen så att det inte blossar upp på nytt.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips