Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rädda livemusiken: Faluns ökenvandring måste få ett slut

Faluns musikintresserade befolkning törstar efter livemusik. Kings Arms har varit en, om än liten, oas i centrum. Flera arrangörer, med olika inriktningar, har genom åren fått tillträde till scenen på Kings arms och sett till att det inte bara ges plats åt coverband. Lokala band har varit välkomna och ibland har man slagit till med större akter. Helt nödvändig verksamhet för Falun.

Nu ser det ut att vara slut på den eran. Hyresvärden vill inte längre att det ska spelas livemusik på Kings Arms.

Vad händer nu? Inte vet jag.

Men jag vet att det är en skandal att det inte finns något vettigt ställe i en stad av Faluns storlek. Benny Astor, gammal krogprofil från Borlänge, har också uttryckt önskningar om att öppna ett ställe i centrum. Också där tycks fastighetsägarnas ointresse vara den stora stötestenen.

Kommunen i all ära, de har möjligheter att stötta och fördela pengar, men den privata sektorn måste också ta sitt ansvar. Ett centrum kan inte vara en öken utan folk. Det måste få låta lite, vara lite rörelse och finnas platser där folk träffas för att ta en öl samtidigt som de kollar på ett band på en scen. Det har sagts förut, men ta en titt på grannstaden, vetja.

Det behövs ett lagom stort ställe i Falun för livemusik. En klubb där rock, pop, elektronisk musik och vad du nu vill kan samsas och stångas mot varandra. Kom igen, det kan inte vara en omöjlighet.