Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rädda Barnen laddar för innehållsrik höst

Aktiva Rädda Barnen Ludvika/Smedjebacken har massor på gång under hösten.
Först ut är den populära läxhjälpen i Ludvika.

– Vi har åtta läxhjälpare kvar men tar gärna emot ytterligare någon. Och man behöver inte vara lärare för att kunna hjälpa till, säger föreningens ordförande Eleonor Hedlund.

Läxhjälpen inleds 11 september och tisdagspassen kommer att delas upp så att elever i årskurs 4-6 får sin hjälp klockan 16-17, medan högstadieeleverna får assistans klockan 17-18.

– Men behöver någon hjälp i mer än en timme kan det nog gå att ordna, säger Eleonor Hedlund.

Rädda Barnen kommer att dela ut en folder till alla grundskoleelever i kommunen om möjlighet att få läxhjälp. I samma folder informeras det också om möjlighet att låna sportutrustning på Skridskoteket vid Timmermansvägen.

– Alla unga kan låna utrustning på Skridskoteket och vi ska köpa in ännu mer utrustning dit. Det visade sig vara ett väldigt tryck efter längdskidor.

Eleonor Hedlund kan också berätta om två endagarsaktiviteter:

* Lördag 29 september arrangerar Rädda Barnen i samarbete med Unika Ludvika den populära "barnloppisen" i centrala Ludvika.

* Måndag 1 oktober, internationella barndagen, bjuds det på barnteater i Ahlbäcksalen, Smedjebackens bibliotek. Vilken föreställning det blir då är ännu inte klart.