Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Racingkriget är över - STCC och TTA har enats

STCC och TTA har enats om framtiden för svensk banracing.
Från och med nästa år körs STCC, elitserien i racing enligt TTA-reglementet.
– Vi har haft en mycket fruktbar dialog med TTA som har resulterat i den här lösningen, säger Rickard Pålsson, ägare av STCC, i ett pressmeddelande.

Beslutet kommer efter många och långa samtal mellan de två organisationerna. 

– Vi har hittat en gemensam grund att stå på och nu kommer vi att vidareutveckla konceptet för att skapa bästa möjliga förutsättningar för svensk banracing, säger Pålsson.

Båda parterna är nöjda med lösningen.

– Svensk racing behöver stabilitet och långsiktighet. Nu finns alla förutsättningar för att skapa en ännu starkare plattform för svensk racing och framtiden ser således betydligt ljusare ut, säger Greger Petersson, vd för TTA. 

En stark koppling till bilbranschen är viktig för mästerskapets utveckling. Därför kommer reglementet att genomgå flera förändringar.

– STCC är en viktig plattform för bilbranschen att marknadsföra sig och för att stärka den relationen har vi beslutat om en treårsplan för hur konceptet ska utvecklas, säger han. Bilarna kommer att förändras på ett antal punkter. På sikt kommer bland annat 1,6-liters turbodrivna motorer från respektive biltillverkare att införas, säger STCC:s vd, Bob Huzell.