Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Rå misshandel och angrepp på vittne

En 20-åring som sitter häktad sedan den 22 september har åtalats för flera olika brott, bland annat grov misshandel och övergrepp i rättssak.

Övergreppet i rättssak skedde den 15 september då 20-åringen angrep en person som tidigare vittnat i ett mål vid Mora tingsrätt. Den angripne fick ett slag i ansiktet som bland annat medförde tandskador. Samma datum slog 20-åringen ner en annan man med ett slag mot ansiktet. Den gången hade han en 16-åring från Leksand med sig. Båda två sparkade och slog mot kroppen och huvudet på den nerslagne mannen.

– Det är ett grovt brott eftersom de två visat särskild hänsynslöshet och råhet, skriver kammaråklagare Rickard Wahlqvist.

Den misshandlade mannen hade redan i februari i år råkat ut för den nu åtalade 20-åringen. Den gången slog och skallade 20-åringen honom i ansiktet.

Den 9 augusti i år var 20-åringen i Älvdalen. Där hällde han en öl över en person och hotade med att skada honom.

20-åringen och 16-åringen ska ställas inför Mora tingsrätt nu på torsdag.