Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Qulinez får hjälp av housemaffian

Qulinez spelar ikväll på Club Etage i Falun. Tidigare i år utnämndes de till Breakout Stars of 2012 av inflytesrika housesajten Beat My Day. Vi undrade vad en sådan utnämning egentligen betyder?

Johannes: Det är riktigt coolt för oss. Det är häftigt och kul. Det finns alltid msaker som tar en vidare. Att få en sådan utnämning på en sådan stor blogg och att få den precis i början av karriären, det är kul.

Var kommer namnet Qulinez ifrån?

Alexander: Det var ett random name som vi tog för att det såg coolt ut. Det kan vara ett hinder med folk som inte kan uttala det. Det är lite konstigt för det finns ord som heter que och line, det enda vi gjorde var att sätta dit ett z. Då blev det problem, särskilt i USA.

Ni kallas de "nya stjärnorna" på househimlen, vad är speciellt med er musik?

Alexander: Det svårt att säga, finns så sjukt mycket bra artister nu och många från Sverige. Vi blandar mellan hårda och mjuka låtar. Vi kan köra väldigt soft melodislinga med fetare drop och med dubstep influenser. Och vi blandar så det inte låter typ samma hela tiden. Vissa artister kör ren dubstep till exempel. Vi kombinerar.

Ni blev spelade av Swedish House Mafia på deras show i Madison Square Garden i december, det måste ha varit en riktig karriärbooster?

Johannes: Ja, det var coolt. Det var på efterfesten de spelade den. Vi var inte där utan satt hemma och kollade på livestreaming. Det är typ de som fått ut vårt namn och Steve Angello som har puschat och tagit hand om oss. Det är klart vi märker, hela karriären blir uppbyggd på att de spelade oss och att han gjorde det. Annars hade vi stampat i ruta ett. Vi är glada över det. Att komma in i industrin.

Ni ligger på Steve Angellos skivbolag också, hur hamnade ni där?

Alexander: Vi skickade låten Troll till massor med bolag, han nappade och tyckte den var bra. Det är en ära. Vi har alltid lyssnat på Swedish house maffia. Vi kommer snart att släppa en ny ep.

Vad får danspubliken möta på fredag?

Johannes: De får hålla sig i gallren. De lär bli en härlig musikshow med mycket nytt material.