Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Punktering förstörde Thunströms dag

Ludvikas Thomas Thunström hade ena foten på den sista pallplatsen.
Då grusade en punktering de chanserna.

Annons

Det var på specialsträcka fem av det Sydsvenska rallyt som oturen grinade Thomas Thunström, och kartläsaren Jörgen Lindahl, i ansiktet.

Ludvikaföraren hade inför sträckan tagit över tredjeplatsen i den trimmade fyrhjulsdrivna klassen, men en punktering gjorde att Thunström tappade ordentligt med tid.

– Vi tappade tjugo-trettio sekunder där. Vi försökte ta tillbaka den där tredjeplatsen, men lyckades inte riktigt, konstaterar Thunström.

I mål var de dock bara åtta tiondelar ifrån pallen.

– Vi har ju fortfarande åkt väldigt lite i bilen och jag tycker att vi har blivit bättre och bättre genom hela tävlingen. Man får vara nöjd, men det är jättetråkigt att hamna utanför pallen.

Trots pallmissen ligger dock Thunström fortsatt kvar som totaltvåa i SM.

– Det är väldigt tufft, med små marginaler. Jerker Axelsson (totalledare) åker ju väldigt bra i sin Subaru och är svår att vara i närheten av. Han är i en klass för sig och som han åker nu är det nog svårt att göra något.

Segraren av Sydsvenska rallyt hette dock Fredrik Åhlin, men han kommer troligtvis inte att fortsätta köra SM-tävlingarna, då han ska köra VM.

Thunströms teamkamrat, Robin Friberg, låg trea efter fredagens tre sträckor, men tvingades bryta på lördagens första sträcka, efter att vattenpumpen havererat.

Borlänges Steen Skodborg bröt tävlingen på fredagen efter att ha fått problem med bromsarna.

Den fjärde dalaföraren som deltog i rallyt var SMK Dalas Daniel Röjsel, som blev tvåa i JSM klass 2.

Nästa SM-tävling körs i Askersund den 22 augusti.