Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Publikinvasion i Höljes

Förra året var det snudd på att den magiska 40 000-gränsen nåddes, alltså 40 000 i publik. Förra året var det 39 800 personer som sökte sig till den lilla byn i norra Värmland. Kommer gränsen att passeras i år?

Annons

Det är nog inte omöjligt med tanke på hur årets säsong utvecklats sig. Mattias Ekström leder totalt före Petter Solberg. Trea liggerSebastien Loeb. Snacka om meriterad topptrio.

Värmlänningen Johan Kristoffersson ligger fyra efter en motig säsongsinledning. Senast i Hell, Norge, var Andreas Bakkerud överlägsen. Bakkerud har alltid en stor supporterskara med sig och den lär väl inte varamindre i år med tanke på hur det såg ut senast.

Förra årets final var en tät historia och en kamp mellan Ekström och Timmy Hansen. Hansen var först i mål men diskvalificerades efter målgång och segern gick till Ekström, för övrigt hans andra i rad i Höljes.

Att hålla ögonen på:

Värmlänningen Johan Kristoffersson som inte lyckats ta någon pallplats i årets VM. Han ska försöka spräcka den nollan inför massor av gäster som Volkswagen har på plats.

Petter Solberg misslyckades förra året i Höljes. Den sympatiske norrmannen har många fans i både Sverige och Norge, en publikfavorit som jagar Mattias Ekström.

Mattias Ekströms VM-ledning är fem poäng före Solberg. Han är den givna förhandsfavoriten.

Timmy Hansen har tagit pallplatser de två senaste tävlingarna och har en uppåtgående form.

Att tänka på inför Höljes:

Det pågår vägarbeten på E 45 i trakterna av Stöllet. Det är oklart om det påverkar trafiken från Dalarna men det kan vara värt att ha iminnet för den som ska dit. I vilket fall, var beredd på bilköer, både till och från tävlingarna.

I år ska arrangörerna försök få bättre ordning på campingen. Uppställningen ska övervakas och en avgift på 100 kronor kommer att tas ut för varje uppställt campingfordon.

VM-tabellen inför Höljes:

1) Mattias Ekström, 125 poäng, 2) Petter Solberg, 120, 3)Sebastien Loeb, 83, 4) Johan Kristoffersson, 83, 5) Andreas Bakkerud, 81, 6)Toomas Heikkinen 70, 7) Timmy Hansen, 68, 8) Robin Larsson, 49, 9) TimurTimerzyanov, 49, 10) Kevin Eriksson, 47.

LÄS ÄVEN Mats Myrsell i gammelbilarnas höjdartävling

Lars Eriksson