Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Publiken får vara med i "I väntan på Godot"

26 oktober har Teaterslaget premiär för sin version av klassikern "i väntan på Godot" av Samuel Beckett.

Annons

Men i Teaterslagets version står de två huvudpersonerna inte och smågrälar på en väg.

– Nej, de står på en scen och jag vill involvera både skådespelare och publik, säger regissören William C. Woxlin.

Föreställningen i två akter har en speltid på uppåt tre timmar. De fem skådespelarna började repetera pjäsen under sensommaren och framför allt för huvudpersonerna Andreas Holmström Wik (Vladimir) och Peo Backström Sandblad (Estragon) har det varit en tuff tid.

– De har haft väldigt mycket text att mata in, säger Woxlin och konstaterar att de två huvudrollsinnehavarna säkerligen lagt ned åtskilliga tiotals timmar.

– Det handlar inte bara om att manuset ska sitta utan även att samspelet dem emellan fungerar, betonar regissören.

Teaterslaget har tidigare mest spelat farser och revyer men nu ger de sig in på ny mark.

– Det finns komiska inslag i I väntan på Godot, tragikomiska kan man säga. Men pjäsen har även ett väldigt djup och mörker, något som jag fascineras av.

Teater åt det mörkare hållet blir det även till senvåren, försommaren 2015 då Teaterslaget ger sig på "Psykos 4:48". Men dessförinnan står "En julsaga" av Charles Dickens på programmet i december och på trettondagen den 6 januari är det premiär för den sedvanliga trettondagsfarsen. I år har man valt Ray Cooneys "Det stannar i familjen".

– Och sista lördagen i april nästa år har vi premiär för en revy, säger Anders Nohrstedt, som spelar Lucky i "Godotpjäsen". Greta Wilhelmsson spelar en pojke medan regissör Woxlin tagit på sig rollen som Pozzo.

Teaterslaget, som omvandlat före detta Frälsningsarméns faluröda hus vid Köpmansgatan till teaterhus, driver en allt större verksamhet.

– Vi har fått 13, 14 nya medlemmar på sistone så totalt är vi nu cirka 50 medlemmar i åldrarna från 6 år och upp till cirka 60, upplyser Wiliam C. Woxlin.