Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Public service och opinionsbildning

I statliga Sveriges Televisions nyhetsprogram Rapport och Aktuellt bör man koncentrera sig på nyheterna och akta sig för att driva kampanjer.

I Rapport den 14/10 rapporterades att nästan alla kommuner erbjuder endast 15 timmars barnomsorg i veckan när det placerade barnet får syskon.

Inslaget hade dock kunnat passera om det inte varit för reporterns insinuanta ton. Han konstaterade att de flesta kommuner tydligen tycker att det räcker med dessa 15 timmar. En kommun erbjuder nämligen 33 timmar, påstods det.

Därigenom blev inslaget opinionsjournalistik.

Någon barnomsorgssakkunnig fick inte uttala sig utifrån att det räcker med 15 timmar pedagogik för nyblivna storsyskon.

Inte heller fick någon kommunal företrädare plats för att berätta hur en ökning av omsorgstiden för syskon med hemmavarande förälder skulle medföra krav på mer resurser.

Däremot fanns en villig förälder som beklagade att sonens utveckling hämmades av den korta tiden på dagis samt en pedagog som fick hylla förskolans vikt för mognad och inlärning.

Så drivs opinion och kampanj!

Retfe Knät

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare