Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Prova på hockeybockey i Långshyttan på lördag

Sportlov - ett strålande tillfälle för spontanidrott. Det tycker Kommunlistan som arrangerar en hockeybockey-dag i Långshyttans ishall på lördag.
– Alla är välkomna, unga som gamla, vältränade som otränade, säger Kjell Söderberg

Kjell Söderberg, Kommunlistan, växte upp i Ljusdal. Han minns att han och hans kompisar tog tillvara alla tillfällen att utöva sport.

– Vi satt inne med skridskorna på under lektionerna i skolan för att kunna skynda oss ut och spela hockebockey på rasterna, berättar han.

Nu vill han och hans partikollegor i Kommunlistan göra något för att uppmuntra ungdomar att röra på sig. Tanken är att göra något på de större orterna utanför Hedemora centralort, och först ut är Långshyttan.

Kommunen har spolat isen i ishallen som är öppen dagtid utan särskilda aktiviteter under sportlovsveckan. På lördag däremot arrangerar Kjell Söderberg och Vesa Ramsu, känd hockeyprofil i Långshyttan, en hockeybockey-dag i hallen klockan 10.00 -13.00.

– Men vi kommer inte att spela med boll utan med puck, säger Kjell Söderberg som själv lovar att knyta på sig skrillorna och delta i spelet.

– Ja, och jag kommer att vara domare, säger Vesa Remsu, som under 35 år var ordförande i LAIK - hockeyklubb, och har full koll på reglerna.

Vesa Remsu betonar att arrangemanget är till för alla som vill prova på att spela hockeybockey, oavsett tidigare kunskaper. Lagen kommer att delas upp för att bli så jämna som möjligt, och det är endast äran som står på spel. För den som vill vara med men inte har egen utrustning finns klubbor, hjälmar och skridskor att låna på plats.

Efteråt bjuds det på varm korv och fika.

Lördagens hockeybockey-dag är det första arrangemanget i Kommunlistans planer på aktiviteter för boende på kommunens mindre orter.

– Vi tänker oss något annat i Garpenberg till våren och senare något i Vikmanshyttan, säger Kjell Söderberg.