Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Prop Dylan turnerar med världsstjärna

Borlängehiphoparen Prop Dylan gör tre spelningar tillsammans med stjärnproducenten DJ Premier, den första i Stockholm redan nu på söndag.

DJ Premier har bland annat jobbat ihop med Jay-Z, Kanye West och Christina Aguilera. 2010 åkte Prop Dylan till New York och spelade in låten Shock & Amaze tillsammans med honom. Nu aktualiseras samarbetet när han ger han sig ut på en Skandinavienturné med tre spelningar i Stockholm, Göteborg och Oslo den kommande veckan tillsammans med hiphopgiganten och Bumpy knuckles. Starten går på Strand i Stockholm redan på söndag.

– Jag ska köra som supportakt men vi får se om vi gör något tillsammans också. Det blir kul att träffas igen. Vi har haft sporadisk kontakt sedan vi spelade in Shock & Amaze. Kanske kan man hoppas på fler samarbeten framöver, säger Prop Dylan.

DJ Premier kommer från en två veckor lång Europaturné tillsammans med Bumpy knuckles. Att Prop Dylan skulle sluta upp när de närmade sig Sverige och Skandinavien var naturligt med tanke på tidigare samarbete, och en stor grej för Borlängehiphoparen.

– DJ Premier har skapat östkustsoundet, kan man säga. Han är dess gudfader. Annars när man spelar får man kanske anpassa soundet lite så det passar en bredare publik. Nu när vi kör med honom har vi chans att köra vårt sound till 100 procent.

Prop Dylan berättar att albumet där låten Shock & Amaze ligger var planerat att släppas i våras men att man nu siktar på att få ut det tidigt nästa år i stället. Två singlar med musikvideos inspelade på Kuba och i Palestina, Israel och Jordanien ligger färdiga att släppas inom kort.

– Albumet har dragit ut på tiden. Skivan är producerad och färdigskriven och väntar på att spelas in.

Du är en av få artister som ligger kvar på Peace & Love artist, hur känns det att vara kvar i ett hårt ekonomiskt ansatt bolag?

– Jag vet inte vad jag ska säga. Jag är under deras vingar nu. Det är det bästa samarbetet jag haft, jag hoppas det fortsätter.

På lördag har Prop Dylan en kickoff på Nalen i Stockholm inför DJ Premier-turnén. Då gör han en spelning där även Follow him to the end of the desert och Daladubz deltar.