Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Projekt i Sporthallen kan kosta 5,5 miljoner

Totalkostnaden för ny bassäng och renovering av dusch- och bastudelen i Sporthallen kan bli omkring 5,5 miljoner. Det bedömer kommunens fastighetschef Stefan Andersson.

NLT berättade i lördags att Ludvikaföretaget NJ Bygg AB fått uppdraget installera stålbassängen.

– Anbudssumman ligger på 4 650 000 kronor, säger Andersson, väl medveten om att politikerna anslagit fyra miljoner.

– 650 000 kronor får vi ta från underhållsbudgeten. Det har tillkommit en del jobb utöver själva bassängen. Vi ska lägga in rostfria rör vid bassängens utlopp och dessutom nya rör mellan den rostfria baljan och betongen.

Sedan tillkommer arbetena i dusch- och bastuavdelningen och i det fallet har man ännu inte begärt in anbud.

– De arbetena kommer att kosta några hundra tusen, kanske uppåt miljonen, förmodar fastighetschefen och tillägger att pengarna kommer att tas ur underhållsbudgeten.

Planen är att arbetena i Sporthallen ska i gång så snabbt som möjligt men Stefan Andersson vågar inte ge några tidsgarantier för när bassängen kan tas i bruk.

– Målet är att det ska bli klart till månadsskiftet januari – februari, om allt går som planerat.

NJ Bygg kommer av allt att döma att köpa "den helsvetsade stålbaljan", som fastighetschefen uttrycker det, av företaget Steelpool AB i Eskilstuna.

– Steelpool lade även ett anbud på hela jobbet. Deras anbud var på 4 875 000 kronor, uppger Stefan Andersson.