Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Proffstipset: "Våga vara personlig"

Förvaring i alla ära men när Pralin ber inredaren Marie Nilsson i Falun om inredningstips för hallen så säger hon "glöm inte bort den!"
– Det är så lätt att bara tänka praktiskt när man inreder en hall – men glöm inte att pynta lite, gör den personlig.

Vad är viktigt att tänka på när man inreder en hall?

– Jag utgår ofta ifrån om det finns ett naturligt ljusinsläpp eller inte. Det flesta hallar har inte det och då behöver man addera mycket ljus och ljusa färger. Ofta har man en byrå med en lampa på och en taklampa, se till att det är bra watt i dem. Speglar är också bra om det är små utrymmen. På 80-talet var det ju mycket spegelväggar och nu är de lite på väg tillbaka igen. Speglar reflekterar ljus och skapar en illusion av rymd. Det går ju till exempel att sätta speglar i vanliga ramar.

Dessutom ska man inte glömma bort att hallen är det första intrycket man får av ett hus, så glöm inte bort hallen.

Finns det några trender på hur vi vill inreda våra hallar just nu?

– Trenden överlag just nu är att blanda gammalt och nytt så att man inte rakt av tar allt från ett och samma möbelvaruhus. Ofta inreder man sovrum, kök och vardagsrum personligt men glömmer bort hallen. Har du en vägg att leka med måla den i en färg eller tapetsera den med en tapet som sticker ut!

Har du tips på hur man fixar förvaringen om man har en liten hall?

– Ja, det har jag eftersom jag själv har en liten hall. Sätt hyllor högt, då kan man sälla backar och lådor på hyllorna för alla vantar och mössor, och allt småplock som man faktiskt behöver.

Vilka golv passar bra i en hall?

– Oj, det är ju personligt, en del gillar plast andra klinker. Det viktiga att tänka på är att det är tåligt för allt snö, grus och vatten som vi drar in.