Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

PRO Säfsnäs höstmöte

PRO Säfsnäs höll sitt höstmöte i Folkets Hus den 14 oktober. Föranmälan krävdes och 26 deltagare hörsammade kallelsen.

Björn Flinth från Blötberget var inbjuden gäst. Han berättade om en väl fungerande grannsamverkan och gav många bra tips inför den grannsamverkan som det finns planer på i Fredriksberg.

Föreningens verksamhet har blivit lidande på grund av rådande pandemi men en del utomhusaktiviteter har genomförts. Fem stycken trimbingotillfällen hölls under augusti, boule-spel en gång i veckan och nu har även linedance- och handarbetsgruppen börjat träffas.

På dagordningen fanns även punkten "Vad händer med Säfsgården?"

PRO kämpade in i det sista för att få behålla det särskilda boendet på orten men den politiska majoriteten röstade för att lägga ner demensboendet och istället satsa på seniorboende med hemtjänst vid behov. Kommunen har erhållit 65 extra miljoner för att stärka äldrevården och redan nu har det det som PRO befarade inträffat, att en åldring i stort behov av särskilt boende blivit placerad i stan istället för att erbjudas en plats på hemorten. PRO har inte på minsta sätt accepterat att kommunen helt bortsåg från föreningens synpunkter i frågan och det handlar inte längre om ekonomi. Vård ska ges till alla på lika villkor och med god tillgänglighet. 

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med DT Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel