Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

PRO Säfsnäs åkte på tredagarstur i Västra Götaland

Annons

Efter vårens studier om Västergötland åkte PRO Säfsnäs cirkel Läs och Res till Skara. Det blev en resa som dominerades av historiens vingslag.

INSÄNT Resan till Skara gick via Kristinehamn och Picassos staty, Falkängens hantverksby, Hällekis samt Husaby med trippeltornskyrkan och S:t Sigfrids källa.

I Skara bodde gruppen i två nätter. Andra dagen besöktes först Varnhems kloster och kyrka. Färden gick sedan vidare till Lidköping och Rörstrands Porslinsmuseum vilket blev en nostalgitripp i koppar och annat för många deltagare. Man besökte även Kållandsö och Läckö slott där gruppen fick en guidad tur.

Tredje dagen lämnade gruppen Skara för att fara vidare mot Hjo. Där vandrade deltagarna runt och tittade på den gamla träbebyggelsen och hamnen. På hemvägen stannade gruppen till vid Karlsborgs Fästning för en guidad tur som bjöd på uppbyggda miljöer, filmer och ljudeffekter. Resterande hemresa gick via Askersund och Örebro.

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med DT Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med DT Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel