Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

PRO Björbo-Floda åt julbord

Ett föga vintrigt landskap med farligt isiga byvägar hade samlat 35-talet medlemmar till PRO Björbo-Flodas traditionella julbord på Församlingshemmet i Dala-Floda den 12 december.

De fick smaka på en nyetablering av Flokullornas Kök, förföriskt tillrett med råvaror från den lokala affären samt levererat på plats där kökskommittén tog hand om dukning och buffé.

Till god stämning bidrog hemmaduon Jan-Erik Jonsson och Margareta Westblad, som roade med fina julmelodier – dessutom är Jan-Erik en god historieberättare.

Traditionen bjuder att den som vill tar med en julklapp, som det blir lotteri på – till fromma för föreningens ekonomi men också till glädje för vinnarna. Makarna Hedberg tjänade fru Fortuna och belåtna vinnare stegade fram och valde bland gåvorna.

Nu hände det sig också att de som basade för köket hade konstaterat, att Flokullornas generöst tilltagna rätter inte till fullo konsumerats – så medan vi lapade kaffe hade de gjort i ordning små matpaket att lottas ut, ny dragning och nya vinnare - klimatsmart!

Ute lägrade sig kvällsmörkret och det blev tid för ordföranden Fredén att tacka musiken med varsin ståtlig blomma, tacka kökskommittén inklusive hjälpsamma volontärer samt att likaledes tacka besökarna för den gemytliga stämningen.

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med DT Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel